Kertész Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KERTÉSZ ZOLTÁN (SZDSZ): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Annyiszor hallottunk már Torgyán elnök úr, frakcióvezetõ úr emlegetett reprivatizációs javaslatairól, de leírva még sohasem láttuk, sajnos így nem tudjuk ennek lehetõségét, illetve annak kivitelezését megítélni, hogy milyen megoldást adott volna.

Azt viszont el kell mondanom, hogy két szavazás volt, ahogy ezt már akkor, az elmúlt alkalommal Bauer Tamás képviselõtársam elmondta. Nevezetesen: áprilisban valamennyi jelen levõ kisgazda igennel szavazott, sajnos - a lista alapján - Torgyán József képviselõ úr nem vállalta a képviselõi feladatát, távol maradt a szavazástól. Nem tudjuk, hogy milyen okból, lehet, hogy hivatalos vagy igazolt oka volt. Valóban: a júniusi szavazáskor nemmel szavazott.

Szeretném még elmondani azt is, hogy 1994. június 1-jéig hivatalosan, legálisan szerezhettek a külföldiek földtulajdont, azóta viszont nem, és erre semmilyen eddigi elképzelés, koncepció nem biztosítana lehetõséget a jövõben sem.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap