Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A távfûtés helyzetét tulajdonképpen a modernizáció csapdájának is lehet nevezni, hiszen teljes kiszolgáltatottságban vannak olyan magyar állampolgárok, akik egyébként is nagyon rossz anyagi helyzetben vannak. Én is felhívom a figyelmet arra, hogy ebbõl a rendszerbõl nehéz kilépni. Hallottam olyan esetrõl, hogy valaki végül is ki akar belõle lépni, és majd megoldja saját maga a fûtését gazdaságosan, de nem tudja megtenni, mert ebben az esetben a kilépéssel kapcsolatos olyan mûszaki változtatást kell csinálnia a Távfûtõ Mûveknek, amely költségét neki kellene megfizetnie.

(17.20)

Tehát vergõdés van, és képtelen helyzetek. Úgyhogy erre a különleges kategóriára mindenképpen oda kell figyelni.

Felhívom a figyelmet arra is, hogy nagyon sok helyen ezek a távfûtési rendszerek elavultak, rekonstrukció szükséges, és ennek költsége szintén ezekre az emberekre hárul.

Felhívom a figyelmet továbbá arra, hogy az energiaár-emelések miatti kompenzációs rendszerbõl - ami nagyon nehezen áll össze a villanyáram és a gáz szempontjából, a villanyáram már valahogy megvan, de a gáz tájékozódásom szerint még nincs meg -, ebbõl a kompenzációs rendszerbõl teljesen hiányoznak azok az emberek, akik távfûtéses lakásban laknak, és képtelenek kifizetni a számlájukat.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap