Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt a magyar energiaellátás veszélyeztetését látván a privatizációs elképzelésekben, kérte a tisztelt Házat, hogy a villamos energiával és a villamosenergia- szolgáltatással kapcsolatos parlamenti vitanapot tartson. A vitanap kapcsán kifejtette álláspontját, és elõre figyelmeztette a kormányt, figyelmeztette a Házat, milyen következményei lesznek ennek a privatizációnak.

Jól látható volt, hogy a világon minden bölcs állam védi a saját energiaellátó-rendszerét, sõt Magyarországon egykoron a Ludovika Akadémián tanították ennek a megvédési technikáit és szükségességét, azok bizony az energiát nem adják ki a kezükbõl. Az energiaszolgáltatást illetõen abból indulnak ki, hogy az a földkerekség legnagyobb üzletei közé tartozik, tehát ezt állami kézben kell megtartani, mert az állam különben nem rendelkezik megfelelõ anyagi eszközökkel ahhoz, hogy a megfelelõ eszközök rendelkezésére álljanak az állami feladatok megoldásához.

Sajnálatos módon ezeket a szempontokat a jelenlegi MSZP-SZDSZ- kormány félresöpörte, és így alakult ki az egész energiaellátó- rendszeren belül a távhõszolgáltatásban is az a helyzet, amelyrõl napirend elõtt Demeter képviselõ úr szólott, és amelyrõl Csépe Béla is említést tett. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) Ezekhez a nézetekhez a Független Kisgazdapárt csatlakozik.

Köszönöm a türelmüket. (Taps a kisgazdapárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap