Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint a kormány pont fordított úton jár, mint ahogy haladnia kellene; tudniillik elõször rendet kellene teremtenie a magyar gazdaságban - beleértve a magyar mezõgazdaságot, az élelmiszeripart -, és ezt követõen lehetne egyáltalán gondolkodni azon, hogy a termõföld külföldiek által történõ megszerzését illetõen mikor és milyen álláspontot alakítson ki.

De itt fordítva történt a menetrend, ugyanis egy teljesen tönkretett mezõgazdaságban és élelmiszeriparban, egy teljes káoszhelyzetben egy olyan intézkedéssorozatot akarnak életbe léptetni, amelyet rendkívül egyszerû kijátszani, hiszen itt a különbözõ frakciók különbözõ jogászszakértõi egyértelmûen elmondották, hogy a szövetkezetek földtulajdonszerzését illetõen milyen jogi veszélyhelyzet áll fenn.

A Független Kisgazdapárt álláspontja egyebekben az, hogy hitelkonstrukcióról addig célszerûtlen beszélni, amíg az inflációt nem lehet az európai uniós szintre, tehát 3 százalék alá szorítani. A földhitelintézeteket illetõen pedig egyenesen felkínáljuk a bankoknak azt, hogy a tömegesen tönkremenõ gazdák földjeit meg lakásait az állampolgároknak megkaparintsák. Ezért mi azt mondjuk, hogy elõször a gazdaságot kell rendbe tenni, egy nagyon erõs mezõgazdaságot és élelmiszeripart kell létrehozni; létre kell hozni ennek az olyan támogatási rendszerét, amelyet nem tudnak majd az Európai Unióban elvitatni, és utána szabad csak ezeket a kérdéseket érdemben megvitatni. Köszönöm megtisztelõ figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap