Szájer József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Egyetértek a földmûvelésügyi államtitkár úrral abban, hogy minden törvény és határozat kijátszható, hogyha erre a megfelelõ szándékok megvannak.

Azonban amit a kormány csinál, az nem a kijátszás lehetõségének valamilyen típusú korlátozása, hanem éppenséggel legalizálása annak, ami eddig csak kijátszás útján volt elérhetõ, vagyis az illegális viszonyoknak a legalizálása. Ugyanis mirõl van szó? Itt a szillogizmus elég egyszerû, és csodálkozom, hogy ennyi vita után képviselõtársaim egy jelentõs része még mindig nem érti, hogy mirõl van szó... (Moraj az MSZP padsoraiban.), különös tekintettel a miniszterelnök urat.

Az egyik az, hogy a kormány jogi személyek számára lehetõvé tenné a földszerzést. Az eddig önök által nyilvánosságra hozott garanciák nem biztosítanák, hogy ebben az esetben külföldi tulajdonosai ne lehetnének - teljesen szabályosan... (Moraj az MSZP padsoraiban.), minden kijátszás nélkül tulajdonosok. Ebbõl az következik, hogy külföldiek hozzájuthatnak magyar termõföldhöz, tulajdonosai lehetnek, aminek viszont - és ebben a dologban feltehetõen egyetértünk azokkal, akik ezt korábban is hangoztatták - messzemenõ következményei vannak a magyar mezõgazdaság számára. Hiszen ezzel a hátsó kapun megteremtjük a külföldi tulajdonosok bejövetelét a magyar mezõgazdaságba, idõnek elõtte egy olyan helyzetben, amikor ezt még semmilyen nemzetközi szervezet Magyarországtól nem követeli, semmilyen feltételt ebben az ügyben nem támaszt Magyarországgal szemben. Ez szervilizmusnak tekinthetõ. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

(18.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap