Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a megtisztelõ figyelmüket. Tehát ismételten felhívom a figyelmüket, hogy a sertéstenyésztés az elmúlt idõszakban szinte háborús károkat szenvedett. (Derültség.)

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az 1950 óta eltelt idõszak legnagyobb állatlétszámához viszonyítva, 9 millió 844 ezer darabról 5 millió 289 ezer darabra csökkent - ez az 1996. év végi adat. Ma már a több mint 100 ezer malac és süldõ exportja és a kocakivágások miatt az összes sertéslétszám 4,5 millió körülire esett vissza, a kocaállomány létszáma pedig alig haladja meg a 300 ezer darabot. A kialakult helyzet nemcsak a sertésexportunkat, hanem már a biztonságos hazai ellátásunkat is veszélyezteti. Azonnali és hathatós intézkedéseket kell tenni az ágazat gazdaságosságának javítására, a sertéstenyésztési kedv növelésére, a hazai és exportpiac szabályozására.

Kérem ezért igen tisztelt képviselõtársaimat, támogassák a Független Kisgazdapárt idevonatkozó indítványát. Köszönöm megtisztelõ figyelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap