Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Kis türelmet kérek, és megkérem képviselõtársaimat, foglalják el helyüket, hamarosan szavazás következik.

Tisztelt Országgyûlés! Barsiné Pataky Etelka képviselõtársunk, MDNP, önálló indítványt nyújtott be a tervezõ- és szakértõ mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1996. évi LVIII. törvény módosításáról T/4408. számon. Képviselõ asszony máskor kívánja indokolni indítványát. (Folyamatos zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. (Taps a kormánypártok padsoraiból.) Azt hiszem, rekordot javított az Országgyûlés a mai nap folyamán. (Közbeszólások a bal oldalról: Szégyen! - Zaj.) Tisztelt Képviselõtársaim! A Házszabály adta lehetõségekkel minden képviselõtársunknak joga van élni. (Nagy zaj. - Hegyi Gyula: Visszaélni!)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik tehát ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság csütörtöki ülésén a frakciók között nem alakult ki egyetértés az ülés napirendi pontjainak körérõl, továbbá az úgynevezett nyugdíjcsomag idõkeretben történõ tárgyalásáról. Ezért az ülés napirendjére én teszek javaslatot.

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtartamára és az elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlást kézhez kapták képviselõtársaim. Tájékoztatom önöket, hogy a Fidesz képviselõcsoportja kezdeményezte, hogy a Házszabály 47. §-ának (3) bekezdése értelmében a ma kezdõdõ ülésünk napirendje egészüljön ki az MSZMP, illetve utódpártja, az MSZP, valamint az általuk alapított vállalatok, egyszemélyes kft.-k tulajdonába, illetve használatába került ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállítását kezdeményezõ H/4147. számú önálló indítvánnyal, továbbá a Magyar Demokrata Fórum, MDF, és a Fidesz-Magyar Polgári Párt, valamint az általuk alapított vállalatok, egyszemélyes kft.-k tulajdonába, illetve használatába került ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállítását kezdeményezõ H/4146. számú önálló indítvánnyal. Az elõterjesztések napirendre tûzésérõl külön-külön határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Elõször a H/4147-es számú önálló indítvány napirendre tûzésérõl határozunk, amelyik az MSZMP, MSZP ingatlanaival kapcsolatos vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi. Kérem, aki egyetért azzal, hogy a H/4147-es számú indítvány, amelyet elõbb ismertettem, az Országgyûlés napirendjére kerüljön, kézfelemeléssel szavazzon. (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége nem támogatja a napirendre tûzést.

Megadom a szót ügyrendi kérdésben Szájer József képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap