Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Én ezeknek a javaslatoknak az érdemi vitatásába most nem szeretnék belemenni. Amit Szájer képviselõ úr az eljárásról mondott, azzal teljes egészében egyetértek, azt megismételni nem kívánom.

Azt azonban szeretném megjegyezni, hogy ha az elõzõ ciklusban történtek hibák, ha valamit nem jól csináltunk, az nem indok arra, hogy ebben a ciklusban megismételjük. Úgy gondolom, hogy ha történtek hibák, akkor azokból tanulni kell, és nem szabad õket megismételni, és egyáltalán nem szégyen változtatni.

A másik, amit ezzel a javaslattal kapcsolatban szeretnék megjegyezni, mondván, hogy megint csak nem értünk egyet az idõkeretes tárgyalással a következõk miatt: függetlenül attól, hogy a kettébontás a Magyar Demokrata Néppárt javaslatára történt-e vagy sem, abba azonban a Magyar Demokrata Néppárt nem egyezett bele, és semmiféle javaslatot nem tett, hogy néhány hét leforgása alatt menjen le a plenáris vita.

Tisztelt Képviselõtársaim! Egészen más dolog az, ha egy meghatározott témakörben egy nap nyolc-tíz órát vitatkozik a Ház, és egészen más dolog - és lényegesen alaposabb vitára, az érvek és ellenérvek alaposabb kifejtésére ad lehetõséget -, ha adott esetben ugyanezt a nyolc-tíz órát, ne adj' isten! még kevesebbet, de hosszabb idõre nyújtunk el, mert közben van idõ végiggondolni, szakértõkkel megbeszélni, és egymás érveit figyelembe venni.

Ez a fajta tárgyalási mód - és ez a mi alapvetõ kifogásunk - nem ad lehetõséget arra, hogy a parlament kellõképpen végiggondolja azt, hogy mit csinál, és a szomorú az egészben, hogy tízmillió állampolgár fogja viselni a következményeit. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap