Rozgonyi József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROZGONYI JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Szeretnék reagálni Szöllõsiné képviselõ asszony felvetésére. Ebben az újságcikkben értelmezésem szerint szó sem esett arról, hogy a miniszter úr a közalkalmazotti hatály alól való kivételrõl tárgyalt volna, csupán csak a pedagógus-bértábla megalkotásának - tehát speciálisan a pedagógusokra érvényes bértábla megalkotásának - a szükségességét vetette fel ismételten. Tehát ez nem egy új keletû dolog, ahogy én látom.

De az én felvetésem arról szólt inkább, hogy mennél széleskörûbben szabályozzuk ennek a több százezres rétegnek a munkaviszonyát, annál inkább eltûnnek a sajátosságok ebben a szabályozásban, hiszen nyilvánvaló - a dolog normatív jellegébõl adódik -, hogy egyre kevésbé lesz érzékeny a különbözõ foglalkoztatási rétegekre. Természetesen van ebben jó dolog is: nyilván ott, ahol a speciális lehetõségek rosszabbak, ez a szabályozás kedvezõ, mert hiszen nem hagyja leszakadni õket.

Ugyanakkor megvan a problémája is ennek a szabályozásnak, mert nem elég érzékeny a teljesítmények differenciált megbecsülésére. És ez minden munkáltató számára igenis komolyan gondot jelent. Én legalábbis a magam részérõl úgy tapasztalom, hogy örülök, ha a bértábla szerinti minimum kifizetésére nagy nehezen lehetõség van, és sajnos intézményen belül egész egyszerûen lehetetlen a többletteljesítmények megfelelõ minõségi elismerése. Köszönöm szépen, erre céloztam mindössze. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap