Kiss Péter Tartalom Elõzõ Következõ

KISS PÉTER munkaügyi miniszter: A zárszót majd a módosító indítványokról folyó vitát követõen. Tekintettel arra, hogy Birta képviselõ úr megszólított, és ez ugyan most az általános vita szakasza, de egy ilyen kicsi törvénymódosítás esetében nagyon nehéz nem a konkrétumokról vitatkozni, jelzem azt, hogy a módosító indítványok formájában lehetséges természetesen - ha szükséges - jobb megoldásokat találni.

Ugyanakkor még élnék az idõvel, és azt is jelezném - kérve képviselõtársaim késõbbi együttmûködését -, hogy mindaz, ami a közalkalmazotti jogállásról szóló törvény egyik rákfenéje: a bérezéssel, a bértáblával kapcsolatos dolog, az bizony nem elsõsorban szabályozási, hanem nagyon keményen finanszírozási kérdés.

(20.40)

Úgyhogy amikor a költségvetési törvény keretében várhatóan ez évben javaslatot fogunk tenni ennek a módosítására, bizonyos teljesítményelemek érvényesítésére is, kérem képviselõtársaim hasonló együttmûködését abban, hogy ennek forrásait a költségvetés keretei között meg tudjuk teremteni. Ugyanis én úgy látom, hogy mindaz a feszültségkör, amelyik is ebben a körben, a megelõzõ idõszakban kialakult, nagyon nagy mértékben a mértékekkel függ össze, nemcsak azokkal a minõségi elemekkel, amelyeket egyébként joggal és korrigálhatóan vetnek fel ma is és a korábbi vitákban is az Országgyûlés képviselõi. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap