Németh Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mi történik most? Egy problémát jelzett egy kereszténydemokrata képviselõ, a kormánypárti képviselõk pedig fel vannak háborodva, hogy ezt a problémát jelzi, cenzúráról beszélnek, államvallásról, a katolicizmusról. Képviselõtársaim! Nem errõl van szó. Arról van szó, hogy az érettségi tételekbe valamilyen módon bekerült egy olyan tétel, amely indirekten népszerûsíti a prostitúció foglalkozását. Erre azt mondja egy kereszténydemokrata képviselõ, többi ellenzéki képviselõtársával, hogy nem igazán szerencsés, ha ilyen érettségi tételek vannak.

Én azt szeretném mondani, tisztelt képviselõtársaim, hogy a jog az egy dolog. Egyetértünk, valóban, bizonyos autonóm testületek készítik el ezeket a dokumentumokat; de örülnék, hogyha egy államtitkár, vagy legalább egy kormánypárti képviselõ azt mondaná, hogy tényleg nem szerencsés ilyen tételeket elkészíteni, és majd igyekszünk konzultálni velük; ha elfogadják, akkor reméljük, hogy abból jobb lesz. De értsék meg, kormánypárti képviselõtársaim, hogy alapja van az ellenzéknek arra, hogy feltételezze, ezek nem véletlenül születnek meg, hiszen kormányzati segédeszközként születtek már olyan plakátok, amelyeket itt most nem kívánok illusztrálni, mert azt hiszem, önök emlékeznek rá, és hogy ne vádolhasson meg engem Horn Gábor állampárti cenzúrával.

Ezért én szintén ki szeretném fejezni, meg vagyok döbbenve, kormánypárti képviselõtársaim, hogy egy minimális érzékenységük nincsen arra a problémára, amit a kereszténydemokrata képviselõtársak felvetettek. Itt hadd idézzem azt, önöknek, úgy tûnik, teljesen mindegy az, hogy mit vet fel az ellenzék: önök kategorikusan, frontálisan nekimennek, támadnak, vádaskodnak cenzúrával és álszentséggel.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap