Tímár György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Elöljáróban meg kell jegyeznem, hogy az általam igen-igen nagyra tartott és nagyon tisztelt Mészáros képviselõ úr most is olyan szellemben és olyan tárgyi tudással fejtette ki álláspontját, amely bármelyik politikai párt díszére válhatna. Meggyõzõdésem, hogy a jelenlegi frakciójának talán a legkiválóbb képzettségû jogásza. Teljesen egyetértek azzal, amit mondott.

Ezzel szemben én a magam részérõl nem korlátoznám pusztán csak azokra a területekre a titok fátylának az eltüntetését, amelyeket Mészáros képviselõ úr itt példaként felhozott. Tudomásul kell venni, hogy egy demokráciában semmifajta mesterséges titkolózás nem tûrhetõ, és különösen nem tûrhetõ az alapvetõ emberi jogok kérdéskörével kapcsolatos területeken.

Itt lezajlott egy úgynevezett privatizációnak nevezett tulajdontalanítás - nem tudok más kifejezést használni. Az állam kezében levõ tulajdon át lett játszva máshova, és ennek a körülményeit mind a mai napig - állítólagos üzleti titok ürügyén - a teljes homály fedi. Kérem, ez egy alapjaiban téves álláspont! A tulajdonos itt nem a magyar kormány - az 1988-tól számított folyamatos bármelyik magyar kormány -, hanem igenis a népszuverenitás gyakorlója a nép, illetõleg ennek felhatalmazottjai: a parlament képviselõi és ez az igen tisztelt Ház. Nem lehet a privatizáció tekintetében fátylat borítani (Az elnök a csengõt megkocogtatva jelzi az idõ leteltét.), sötétben tartani, és eltagadni a nép elõl, hogy ki, milyen feltétellel, milyen garanciavállalással és egyéb kondícióval jutott hozzá ahhoz, amely mindannyiunké. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap