Magyar Bálint Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MAGYAR BÁLINT mûvelõdési és közoktatási miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A Gyermek- és Ifjúsági Alapprogramot egy 16 tagú tanács irányítja. A 16 tagú tanács tagjai a következõk: a GYIÉT korosztályi oldala 3 fõt delegál, a GYIÉT támogatási oldala 3 fõt delegál, 2 fõt delegálnak az önkormányzati szövetségek és 8 fõt egyenként a különbözõ minisztériumok, amelyek részt vesznek ebben. Tehát alapvetõen nem az MKM tárcához tartozó kérdésrõl van szó.

Nem feladatom, hogy megítéljem különbözõ kuratóriumok és testületek döntését, hiszen minden egyes pályázati elbírálás felülvizsgálható lenne, és mindenki saját személyes véleményt alakíthatna ki errõl a kérdésrõl. A fent említett szervezetek a minisztérium részérõl tudomásom szerint külön támogatásban nem részesülnek. Szeretném még megjegyezni, hogy a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogramtól kapott tájékoztatás alapján kigyûjtöttük a cserkészcsapatok, a cserkészszövetség, illetve a cserkészalapítványok támogatását is, amely ugyan megoszlik sok alany között, de összességében a cserkészcsapatokat és cserkészszövetséget 1,4 millió forinttal támogatta ennek a pályázatnak a során a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogramok Irodája, illetve az ezt elbíráló tanács.

Még egyszer hangsúlyozom, nem kívánok személyes véleményt formálni egy-egy pályázat kuratóriuma által kiosztott pénzek odaítélésérõl, különösen ha az nem az MKM területéhez tartozik. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap