Kücsön Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

KÜCSÖN SÁNDOR (MSZP): Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Miniszter Asszony! Szigethalmon sokan rendelkeznek kárpótlási jeggyel, és az itt élõ emberek, mint Magyarországon mások is, akkor fogják igazán kárpótoltnak érezni magukat, hogyha kárpótlási jegyükért valamilyen tulajdonhoz jutnak; és a vidéken, falun élõ ember számára ez a tulajdon a föld. Ezért kérdezem öntõl: Lesz-e földárverés végre Szigethalmon?

Szigethalom Csepel északi részén fekvõ, kevés földterülettel rendelkezõ, több mint 10 000 fõt számláló település, melyet Szigetszentmiklós Gyártelep, a volt Csepel Autógyár területe, nagyobb részben Tököl és a tököli reptér, a Pestvidéki Gépgyár területe határol. Az itt élõ emberek többségének korábban a Csepel Autógyár és a Pestvidéki Gépgyár jelentett megélhetési lehetõséget. Ma ezeknek a gyáraknak a jogutódai a korábbi létszám töredékét foglalkoztatják. Így sok szigethalmi ember küzd megélhetési gondokkal. Sokuknak kell új megélhetési forrás után nézniük. Ezért is nagyon fontos számukra a kárpótlási föld megszerzése. Ugyanis reménykednek abban, hogy egyénileg vagy másokkal összefogva ezeken a területeken megélhetésüket segítõ gazdasági tevékenységet tudnak folytatni.

Tehát kérdezem: jut-e föld a szigethalmiaknak?

Tisztelt Miniszter Asszony! Végezetül azt kérdezem: van-e arra lehetõség, hogy Szigethalom kárpótlásba bevonható állami földterületet kapjon annak érdekében, hogy az itt élõ, közel 2000 igénylõ földhöz juthasson?

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap