Rubovszky György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Elõször is arra szeretnék reagálni, amit Avarkeszi államtitkár úr mondott. Én kérdést tettem fel, és a kérdésem arra irányult, hogy azt hallottuk, azt olvastuk és az igazságügy-miniszter úr is úgy nyilatkozott: az ügyészek és a bírák javadalmazását azonos szintre fogják hozni. (Dr. Avarkeszi Dezsõ: Azonos szinten van.) Én nem vitatom, hogy ma nincs azonos szinten, ezért volt feltûnõ a korábbi nyilatkozatok alapján az eltérés.

Tisztelettel engedtessék meg, hogy még egy nagyon rövid megjegyzést tegyek az ítélõtáblákkal kapcsolatban. Ahogy Isépy Tamás frakcióvezetõ úr és rajta kívül számtalan ellenzéki képviselõtársam idõ elõttinek és elõkészítetlennek tartja ezt, és azt mondjuk, indokolatlan ezt most megcsinálni, engedtessék meg az a megjegyzés: így, ebben a formában nem indokolatlan, hanem kifejezetten bûn. Bûn azért, mert én osztom azt, amit Bánk Attila képviselõtársam mondott, hogy kicsit késõbb, de mind az öt táblát meg kell csinálni, annál is inkább, mert - engedjék meg azt a megjegyzést - ez az elõterjesztés jelen pillanatban nem is felel meg a Házszabálynak. A Házszabály 97. §-a azt mondja, hogy lehetõleg a törvénytervezet valamennyi anyagi vonzatára tanulmányt kell csatolni. Ez a gazdasági számítás törvénytervezet 1. §-áról beszél, arról, hogy három ítélõtábla lesz felállítva '99 januárjában.

(12.40)

Arra, hogy a következõ lépcsõben a fõvárosi ítélõtábla három részre való szétosztása és a másik két ítélõtábla felállítása milyen anyagi következményekkel jár, még egy halvány mondat tekintetében sem utal a törvényjavaslat, nemhogy konkrét számokat írna, mint ahogy azt általában a Házszabály elvárná.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap