Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Tisztelt Országgyûlés! Nem akartam a drága idõkeretet fogyasztva és mások elõl a szót elvéve hozzászólni az imént is érintett kérdéshez a táblabíróságokat illetõen.

Szeretném föltenni azt a szerintem költõi kérdést: vajon jól van-e elõkészítve az a törvény, amelyhez 49 képviselõ nyújtott be módosító javaslatot a helyszíneket illetõen? Vajon jól van-e elõkészítve az a bizonyos táblabírósági székhely, ha tegnap azt olvastuk az újságban, hogy nincs is székhelye a székhelynek, annak a táblabíróságnak a megyei közgyûlés épületében majd talán lesz egy vagy két emelete? Nem mondom meg, melyik város. Esztergom még nem jelentkezett szegény, azt hiszem azért, mert nagyon rossz tapasztalatai vannak az alkotmánybíróság-székhelyi, alkotmányban is benne lévõ rendelkezéssel kapcsolatban. De miféle elõkészítés az, ha itt most a menetrendeket, a térképeket, a különbözõ rivalizálásokat kellene eldönteni, szerintünk helytelenül, elõkészítetlenül és idõszerûtlenül ebben a kérdésben?

Nagyon kérem a kormányt, fontolja meg, hiszen a saját szempontjait veszélyezteti egy ilyen helyzet, amikor már három-négy új helyszín jelentkezett; egyik helyszín a másik elébe akar kerülni, mások át akarnak sorolódni a táblai illetékesség szempontjából; Zalaegerszeg nem szereti, ha Pécshez tartozik, azt szeretné, ha Gyõrhöz tartozna. Egészen felfoghatatlan és számomra nagyon furcsa igények fogalmazódnak meg; de az elõterjesztõ valóban olyannak tartja-e ezt a kérdést, ami tényleg jól elõkészített, vagy pedig ez valami kritikát is jelez? Hiszen kormánypárti indítványok vannak itt!

Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap