Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm, elnök úr, betartottuk a Házszabályt is, fel is olvashatom a jegyzõkönyvet, olvasom, Hack képviselõ úr kérdezte, hogy a jegyzõkönyv hányadik oldalán: az ideiglenes jegyzõkönyv 54. oldaláról olvasom.

"Tisztelt Országgyûlés! Nagyon szeretném figyelmükbe ajánlani, hogy egy ilyen horderejû és kihatású reform nem mérhetõ a következõ év eredményével, nem lehet megkérdezni azt, hogy a következõ évben mennyivel lesznek gyorsabbak az eljárások. (Dr. Toller László: Ez nem ugyanaz!) Csak azt lehet nézni, hogy megteremtõdik-e egy olyan modell a szerkezeti, szervezeti, strukturális, személyi és minden kérdésben, amely alkalmassá válik arra, hogy egy következõ évszázadban, mondhatnám így: a következõ évezredben a követelményeknek megfeleljen. Ezek között persze nem csak homályos és szép elvi célok vannak, felismerhetõk azok az elemek, amelyek mellett többek között a hatékonyság, az ésszerû eljárási idõtartam is megvalósulhat. Persze ez nem rövid idõn belül történik meg, hiszen amikor a bírói kar stabilizálásáról, kialakulásáról beszélünk, már volt egy hasonlat arra, hogy a bírókat nem lehet nagyon gyorsan elõállítani." (Dr. Toller László: Ez nem ugyanaz, amit mondtál!)

Eddig az idézet, ezt mondta a Legfelsõbb Bíróság elnöke, és azt hiszem, nem alaptalan az a fajta következtetés, hogy ezt úgy is felfogható, mint hogy óva int mindenkit attól, hogy azt remélje, itt egy-két éven belül csodák történnek. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap