Avarkeszi Dezsõ Tartalom Elõzõ Következõ

DR. AVARKESZI DEZSÕ igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ha már megint elõkerült a jogorvoslat kérdése - bár az a következõ elõttünk álló napirendi pont témája -, akkor hadd idézzem én is Solt Pál legfelsõbb bírósági elnök úr szavait, a következõt mondta:

"Ami a jogorvoslathoz való jogosultság kérdését illeti, én nagyon szeretném az érdeklõdõk figyelmébe ajánlani a Legfelsõbb Bíróság e tárgyú összehasonlító kutatómunkájának magyar nyelven is elolvasható eredményeit, amelyek világosan mutatják - talán egy mondat erejéig már utaltam rá -, hogy a jogorvoslathoz való jogosultság nem a minden elemi fórumra eljuttatható fellebbezési jogot jelenti, hanem egészen mást. Ennek mintegy 50 éves nyugat-európai, ha ez jobban tetszik, mint Dél-Európa, gyakorlata van, ez világosan elolvasható egyrészt a strasbourgi emberi jogi bíróság ítéleteibõl és az Európa Tanács ajánlásaiból is."

Úgy gondoltam, fontos, hogy ez elhangozzék, de errõl majd még vitatkozhatunk a következõ napirendi pontnál. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap