Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Én tudom, hogy az országgyûlési képviselõk egy része között, akik csak a fizetést szeretik felvenni és dolgozni kevésbé... (Derültség, felzúdulás a kormánypártok padsoraiból.), nagy az elégedetlenkedés, amikor a Független Kisgazdapárt a jövõ érdekében terjeszti elõ azokat a javaslatait, amelyeket, ha önök elutasítanak, a következõ Országgyûlés meg fog valósítani. (Moraj a bal oldalon.) Ezért fogjuk mi ezeket rendszerbe, és úgy gondolom, hogy a hazai tenyészállat-elõállítás helyzete éppúgy beletartozik ebbe a rangsorba, mint az egyéb kérdések.

(16.10)

Hiszen - amint az elõbb is elmondottam - hazánk európai integrációs törekvései indokolttá fogják tenni a mezõgazdaság termékszerkezetének átalakítását.

Az Európai Unióban a mezõgazdasági árutermelõk nagyon kemény versenye folyik a piacok birtoklásáért. Ebben a versenyben a magyar mezõgazdasági termelõk csak úgy tudnak eredményesen helytállni, ha olyan termékekkel jelennek meg az európai piacon, amelyek keresettek, amelyekkel nem telített a piac, amelyek termelési adottságai hazánkban kedvezõbbek, mint Nyugat-Európában. A fejlett világ fizetõképes piacain keresettek a kiváló genetikai alapokat mutató, magas színvonalú biológiai értékeket, ezen belül kiváló húsformákat, nagy hozamot és jó szaporodóképességet átörökítõ tenyészállatok. Ezt a tényt a magyar gazdaság fejlõdésének tervezésekor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen a Kárpát-medence (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) természetföldrajzi adottságai kedvezõ adottságot nyújtanak az állattenyésztéshez.

Kérem, ezért támogassák javaslatomat. (Taps az FKGP, a KDNP és a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap