Torgyán Józsefné Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Önálló képviselõi indítványomban kérem az Országgyûlést, kötelezze a kormányt, hogy e határozat elfogadását követõ 60 napon belül vizsgálja meg az új diákigazolványok kiadásával kapcsolatos elõkészületeket, különös figyelemmel arra, hogy a közbeszerzési törvény rendelkezéseinek maradéktalan betartása biztosítva legyen; és a vizsgálat eredményérõl tájékoztassa az Országgyûlést.

Ismeretes, hogy a közeljövõben kerül sor több mint egymillió új diákigazolvány kiadására. Várhatóan jelentõs számú pályázó közül kell majd az illetékes szerveknek az elõállításra legalkalmasabbat kiválasztaniuk.

(16.20)

Tekintettel arra, hogy a rendkívül jelentõs közbeszerzés miatt fennáll az esetleges visszaélések veszélye, a diákigazolványok cseréjére megkülönböztetett figyelmet kell fordítani. Meg kell elõzni a közbeszerzési törvény megsértését, biztosítani kell a pályázat elbírálásának tisztaságát, törvényességét, nyilvánosságát és egyidejûleg azt, hogy az igazolványok elkészítésére a legalkalmasabb pályázó kapjon megbízást. Kérem indítványom elfogadását. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap