Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Surján képviselõtársam a Farkasgyepûvel kapcsolatos átszervezéssel és az ajkai kórháznak az ágynövelésével kapcsolatban egy olyan kérdést érintett, amelyik elvonatkoztatható lehet az egészségügytõl, mert hisz egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy ma a kormányzat a törvényjavaslatoknál és általában a beterjesztett törvénytervezeteknél, amit ide a parlament elé hoz, a szakmát, az igazán hozzáértõket nem kérdezi meg, vagy ha megkérdezi, és azoknak teljesen szögesen ellentétes véleménye van, akkor sem törõdvén ezzel, erõbõl behozza a törvényjavaslatot a Ház elé, és itt a nagy többségével megszavazza.

Ebben az esetben is, azt hiszem, az történhetett, hogy az íróasztal mellõl döntöttek a minisztériumi urak arról, hogy ezt az intézményt Ajkára kell áttenni, s Farkasgyepûn megszüntetni ezt a jól mûködõ gyógyászati objektumot. Azt hiszem, hogy ha valaki azt a térséget ismeri, akkor tudja, hogy azért Farkasgyepû levegõje és Ajka levegõje között hatalmas különbség van, hisz Ajkán olyan piros minden, és elég sok a por az ajkai kõzetbõl.

(8.50)

Ez is oka lehet annak, hogy maradjon Farkasgyepûn ez az intézmény. Sajnálatos módon az utóbbi idõben azt tapasztaljuk, hogy általában erõbõl politizál, és nem a szakértelmet, a szakmát figyelembe vevõ döntéseket készít elõ, terjeszt be és szavaztat meg a jelenlegi kormány.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap