Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Tisztelt Ház! Kedves Képviselõtársak! Sajnos az utóbbi idõben nem elõször fordul elõ, hogy Surján képviselõ úr a tények nem megfelelõ, vagy csak részleges ismeretében állít bizonyos dolgokat itt e Házban, olyan helyi sajátosságokat, amelyeket két percben nagyon nehéz megcáfolni.

Nagyon szerencsétlennek tartom, képviselõ úr, hogy Ajkát és Farkasgyepût összekapcsolja a különbözõ társadalombiztosítási önkormányzatok környékén meglévõ indulatokkal, az over-üggyel, amihez aztán végképp semmi köze, és így próbál indulatot gerjeszteni a társadalomban, megítélésem szerint teljesen indokolatlanul.

Képviselõ úr elõtt különösen ismert, hogy a megyei egyeztetõ fórumok hozták meg a szükséges döntéseket, ami után a megyei önkormányzat úgy ítélte meg, hogy mást szeretne követni, mást tart indokoltnak. Ezt követõen nem indulatból, hanem sok-sok egyeztetést követõen - amiben természetesen a miniszter úr is szerepet vállalt, hiszen szakmai szempontból az õ szerepvállalása indokolt - dõlt el, hogy semmiképpen nem kívánják a megyei egyeztetõ fórum döntését megváltoztatni. Úgy van rendjén, ha a törvény szelleme szerint fogadjuk el azokat a döntéseket, amelyeket az arra hivatottak meghoznak.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap