Ungár Klára Tartalom Elõzõ Következõ

UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Én is szeretnék Cseh Mária beszédével kapcsolatban két félreértést eloszlatni. Cseh Mária azt mondta, hogy szerzett jogok vesznek el, szerzett jogosultságok sérülnek. Nincs egyetlenegy szerzett jog sem, amely elveszne a nyugdíjreform kapcsán. Minden megszerzett jog megmarad. A nyugdíjreformnak az a lényege, hogy nagyon sok változás csak 2004-2009-ben lép elõször hatályba, illetve a frissen munkába lépõk számára lép hatályba.

Tehát aki az elmúlt sok-sok évben egyetemet végzett, semmilyen körülmények között nem veszti el az egyetemi éveit mint szolgálati évet. Aki gyermeket szült, nem veszti el a gyesen töltött idejét mint szolgálati évet. A szabályok az új szülöttekre vagy az új anyákra, az új egyetemistákra fognak vonatkozni, mint ahogy az a szabály is csak rájuk fog vonatkozni, hogy az õ gyermekük már két év szolgálati évként számít majd be az anyának - most ugyanis ez lényegesen kevesebb.

Nagyon kérem a képviselõtársaimat: pontosan azért, mert nagyon sok embert érint és érdekel, a tényekhez hûen próbáljunk errõl a törvénytervezet-csomagról beszélni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap