Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Már több alkalommal felhívtuk a figyelmet arra, hogy a parlamentben "Ellenzék" nevû párt nincs. Erre külön felhívom a figyelmét Soós Károly Attila képviselõ úrnak is, aki sajátos módon mosott össze minden ellenzéki pártot, legyen az akár a Liberális Internacionálé tagja, akár olyan, amelyet az Európai Demokratikus Unió egyelõre még nem vett fel tagjai sorába. Sajátos összemosás ez egyébként. Javaslom, hogy egy kicsit tanulmányozza a helyzetet.

A következõ: az az érzésem, hogy Soós Károly Attila képviselõtársam - nem õ az egyetlen, hiszen kormánypárti oldalról nem elõször fordul elõ (Soós Károly Attila: Olyan párt sincs, hogy "Kormánypárt"!), kormánypárti oldalról nem elõször fordul elõ az (Derültség. - Közbeszólások.) - sajnos két percben nincs idõ megmagyarázni a különbséget -, mondom, kormánypárti oldalról nem elõször fordul elõ, hogy nem azt hallják, amit az ember mond, hanem azt, amit hallani feltételeznek az embertõl. Nem veszi észre, tisztelt képviselõtársam, hogy sorozatban egymás után kérdéseket teszek fel - nem állítok -, és ezekre a kérdésekre nincs válasz. Én válaszokat szeretnék kapni. Az elõbb sem kaptam választ; államtitkár úr nyilván nem véletlenül nem válaszolt. Mi ennél a törvénycsomagnál megalapozottabb számításokat, kidolgozottabb rendszert, nagyobb megfontoltságot, kevesebb kapkodást és nagyobb biztonságot kérünk számon a legkülönfélébb módokon.

A továbbiakban még lesz módom rávilágítani arra, hogy ezekben a törvényekben milyen elkapkodott javaslatok vannak. Így nem fog normálisan mûködni a rendszer, tisztelt képviselõtársam! Nemcsak a nagy általános szlogeneket kell hangoztatni arról, hogy milyen szép és jó ez a rendszer, hanem válaszokat kellene tudni adni a feltett kérdésekre is.

Köszönöm a figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap