Soós Károly Attila Tartalom Elõzõ Következõ

SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Én nagy figyelemmel hallgattam azt a megjegyzést, hogy olyan párt, hogy ellenzék, nincsen, és ez való igaz; persze olyan sincs, hogy kormánypárt, még akkor sem, ha a két konstrukció között valóban van némi különbség - ahogy erre Pusztai Erzsébet rámutatott. Az azonban tény, hogy az öt ellenzéki párt - és most idõkorlátok miatt én nem szeretném felsorolni õket - egyikétõl sem hallottuk, hogy a kötelezõ tõkefedezeti rendszer bevezetését támogatnák. (Dr. Pusztai Erzsébet: Tévedett...)

Ezt most hallottuk, Szilágyiné Császár Terézia közölte, hogy az önkéntes bevezetést támogatja. Az önkéntes bevezetés megvan, és mint utaltam rá a felszólalásomban, ez a magasabb jövedelmûeknek kedvez. Mi nemcsak azt szeretnénk, hogy a magasabb jövedelmûek, hanem az alacsony jövedelmûek is részesedjenek ebbõl. Ugyanakkor az igaz, hogy számos egyéb részletben, amelyrõl én nem beszéltem, és amelyek fontosak, az ellenzék valóban tett konstruktív javaslatokat - az ellenzék: megint így kell mondanom -, és azokat természetesen a kormány figyelembe akarja venni.

Azonban most ennek a rendszerváltoztatásnak mégiscsak ez a tõkefedezeti elem bevezetése a lényege, és azt hiszem, nagyon hasznos lenne, hogyha a részletekre ebben a tekintetben is kapnánk javaslatokat a tisztelt ellenzéki pártoktól. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap