Szilágyiné Császár Terézia Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszter Úr! Ön is egészen biztosan tudja, mint a kormány valamennyi tagja, hogy amúgy is válsághelyzetben lévõ megyénket most egy belvízvédelmi katasztrófa sújtja. Különösen súlyos a helyzet újabban nemcsak Felsõ-Szabolcsban, hanem Beregben és a Tisza-Szamos közében is.

Három területen kérünk vagy kértek kormánypárti képviselõtársaim, a megyei önkormányzat is támogatást, gyors támogatást a kormánytól.

Az elsõ, mivel nyilván értesült arról is, hogy támogatás, illetve pénz hiányában a károk, a belvízvédelmi károk ellen folyó küzdelem technikai felszerelés hiányában leállt órákra, illetve napokra. Kérdezem tehát, hogy a kért és nagyon szükséges 20 vagy 22 millió forintot megkapták-e, hogy a belvízkárok ellen fel tudjanak lépni, illetve harcolni.

A másik: tudom, hogy családok ezreit hozza katasztrofális helyzetbe ez a belvízkár, és ez az egyetlen megélhetési forrásuk. Elõzetes becslések szerint mintegy 300 millió forintra lenne szükség a növényi kultúrák helyreállításához.

És a harmadik fázis, amely talán nem annyira gyors: az amúgy is szegény önkormányzatok számíthatnak-e a szociális támogatáshoz kormányzati segítségre az ott élõ emberek részére? Milyen forrásból, mikor kaptak, illetve kaphatnak támogatást a szabolcsi emberek?

Várom szíves válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap