Gyuricza Béla Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Egyetértek válaszának azzal a részével, hogy bizonyos más törvényekkel szinkront kellett volna teremteni. Azonban engedtessék meg, hogy néhány dologra hadd hívjam fel a figyelmet.

Az elsõ és legfontosabb, talán meg kellett volna tenni, hogy a többi tárcával együttesen kellett volna errõl a tizen-egynéhány dologról intézkedni, amelyek mindenképpen érintik a fegyveres erõk, fegyveres szervek valamennyi hivatásos tagját. Államtitkár úr, ön tizenként miniszteri rendelet tizennégy eljárási rendjére utalt. Szeretném a figyelmébe ajánlani, hogy kilenc jelentõs tétel egyáltalán nem szerepel az intézkedések között, mint például a szolgálati viszony létesítésébõl adódó személyi hatáskörök. Egyetlen példát hadd mondjak: a biztonsági szolgálathoz a törvény értelmében nem lehet felvenni hivatásos tisztet, mert a Magyar Honvédség állományába ilyen nem tartozik - de hozhatnék más példát is.

Azt szeretném csak kérni, államtitkár úr, hogy sürgõsen pótolják ezeket az intézkedéseket és egyeztessenek más minisztériumokkal, mert így nagyon nagy problémát okoz a hadsereg éppen végrehajtás elõtt álló feladatai tekintetében.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap