Csiha András Tartalom Elõzõ Következõ

CSIHA ANDRÁS (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A kárpótlás keretében magántulajdonba került földrészletekhez és a részaránytulajdonhoz kapcsolódó földhivatali munkák jelentõs leterhelést okoztak és okoznak a földhivataloknak.

Választókerületemben befejezõdtek a kárpótlással kapcsolatos adatfelvételi munkák, jelenleg a részaránytulajdonnal összefüggõ adategyeztetések és adatfelvitelek folynak. Csak szeretném érzékeltetni - a választókerületemre vonatkozóan - az ezzel összefüggõ mennyiségeket. A kárpótlással összefüggésben körülbelül 12 ezer ügyet kellett regisztrálni és feldolgozni, ugyanakkor a részaránytulajdonnal összefüggésben körülbelül ennek háromszorosát, mintegy 35-36 ezer ügyet. A tárgyi és személyi feltételek viszont változatlanok.

Tisztelettel kérdezem a miniszter urat: látja-e annak lehetõségét, hogy a részaránytulajdon bejegyzése ez év végéig megtörténjen, illetve mit kíván tenni a tárca ennek biztosítása érdekében? Tisztelettel várom válaszát. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap