Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm. Pontosabban nem a választ fogadom el, hanem azt, hogy õ válaszoljon, a személyét - elnézést.

Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdésem úgy szól: miért változott meg a rendõrség szolgálati szabályzata? Természetesen nem arra gondolok, hogy formailag miért van új szolgálati szabályzat. Ez természetes dolog lehet, én a tartalmi változások okára vagyok kíváncsi.

A korábbi szabályzat elõzetes engedélyhez kötötte a rendõrnek az ajándék elfogadását, és megmondta azt is, hogy mikor nem adható engedély ajándék elfogadására, és ebbõl következett az is, hogy mikor adható engedély.

Az új szabályzatok ezen változtattak, mégpedig a következõképpen. Különbséget tesz az új szabályzat a tevékenységgel kapcsolatos ajándék és a tevékenység elismeréseképpen kapott ajándék között. Az elõbbi esetben megtiltja az elfogadást, az utóbbi esetben viszont csak és kizárólag bejelentési kötelezettséghez köti.

Tisztelt Államtitkár Úr! Itt az alapvetõ gond az, hogy egyrészt a rendõr dönti el, hogy elfogadhatja-e vagy sem, és csak bejelentési kötelezettsége van; másrészt pedig, ha valaki meg tudja nekem mondani, melyik az a tevékenység elismeréseként kapott ajándék, amely nem kapcsolatos a tevékenységgel, akkor az feltehetõen kap egy Nobel- díjat. De azt hiszem, ilyen válasz nem adható.

Így aztán az a helyzet, hogy egy teljesen kontroll nélküli állapot állhatott elõ. Ezért kérdezem tisztelettel államtitkár urat, mi volt az oka annak, hogy tartalmában megváltoztatták a szolgálati szabályzatot. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap