Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Tisztelt Államtitkár Úr! Õszintén szólva azt hittem, hogy a mai napon ez a történet be fog fejezõdni, de látom, hogy csak most kezdõdik - ez nem fejezõdött be. Ugyanis itt az a helyzet, hogy '97 elõtt volt egy ilyen elismerési szabályzat, ami a szolgálati szabályzatot lebontotta, amelyben pontosan elõzetes engedélyhez volt kötve az ajándék elfogadása.

A '97-es BM-rendelet - amely lebontotta a szolgálati szabályzatot - csak bejelentési kötelezettséget ír elõ a rendõr számára, még csak azt sem mondja meg, tisztelt államtitkár úr, hogy mikor kell bejelenteni: egy nap múlva, tíz nap múlva, három év múlva, vagy mikor? Semmiféle garanciális szabályt nem tartalmaz.

Ezért állhatott elõ például az az ügy is, amire ön utalt. Azzal kapcsolatban pedig csak annyit hadd jegyezzek meg - most nem a konkrét ügyre szerettem volna rákérdezni, hanem a rendezetlen jogi helyzetre - , hogy az teljesen nóvum, hogy egy alapítvány kapta azt a bizonyos pénzt. Én három hete kérdezgetem ezt, az elsõ kérdés mindig az volt, hogy igaz-e, hogy a rendõrök személyesen kapták a pénzt. A miniszter úrnak egy ilyen választ adni eszébe nem jutott. Ezért vissza fogok térni a kérdésre; most már derítsük ki, hogy ki kapott pénzt és miért! (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap