Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Lehet, hogy most kezdõdik ez a téma, de tény az, hogy a miniszter úr annak idején, amikor ez a téma elõször itt a Ház elõtt megkérdezésre került, valóban nem a konkrét ügyrõl beszélt, hanem általánosságban beszélt.

Ezek után én most azt állítom, hogy ez alapítványon keresztül történt; megtekinthetõ a kuratórium döntése, határozata, amivel elfogadta a felajánlást, és utána pedig döntött a kifizetésekrõl is.

Azt, hogy a jogszabályban vannak hibák, nem vitatom - ahogy az elõbb is mondtam. Ugyanakkor azt vitatom, hogy a '97. évi BM-rendelet mintegy lebontotta volna a rendõrség szolgálati szabályait; nem bontotta le, gyakorlatilag azokat kiegészítette. Az viszont tény, hogy ezek a fellelhetõ hiányosságok - amelyekre ön is utalt - nem egészen pontosak, és ezek szerint, ha itt kételyek merülnek fel, megvesztegetés, korrupció és egyéb témakörökben, akkor nyilvánvalóan egy pontosabb szabályozásra van szükség. Ezt nem vitatom, de ugyanakkor amit pedig én állítok, az pedig úgy van. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap