Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm szépen. Igen tisztelt Országgyûlés! Nagyon javaslom én is, hogy azonnal teljes körû vizsgálat legyen a KVI-nél, akár a Kormányzati Ellenõrzési Iroda végezze el, akár szíveskedjenek a Számvevõszéket erre felkérni.

Ha egy vagyonkezelõ szervezet nem tudja, hogy a kezelésében levõ 80 hektár terület erdõtelepítése szerepel a tízéves tervben és hogy az erdõ telepítését megkezdte a pilisi parkerdõgazdaság, ott munkálatokat végzett költségvetési pénzbõl, és ehelyett csak megnézi az ingatlan- nyilvántartást, akkor az azt jelenti, hogy abban a szervezetben nem tudják, hogy mit csinálnak. Ha nem tudják abban a szervezetben, hogy 80 hektár termõföldterület a budai részen mennyit ér és elfogadják egy hivatalos értékbecslõ felelõsség nélkül lepecsételt papírját, akkor megint alkalmatlan annak a szervezetnek a vezetése, hogy az állam tulajdonában lévõ ingatlanokat értékesítse.

Igen tisztelt Képviselõtársaim! Ha odaadnak egy papírt, hogy 8 millió forintot ér az ingatlan, akkor siker 15 millióért 80 hektár földet eladni, két nap múlva azonban azonnal megadnak a negyedéért 15 milliót, egy fél év múlva pedig a tizedéért 15 milliót... - és mondhatnám így a dolgokat.

Azért nem tudom az államtitkár úr válaszát elfogadni, mert nem indult meg a semmisség iránt az eljárás, hogy 80 hektár földterület visszakerüljön a köz vagyonába; másrészt a felelõsök megnevezésérõl nem hallottunk semmit sem. (Közbeszólás jobbról: Így van!) Ezt a szerzõdést valaki aláírta, valaki elnézett milliós hibákat! Én azt hiszem, nem engedhetjük meg 1997-ben, s a kormány sem engedheti meg magának, hogy egy ekkora visszaélés ismételten visszhang nélkül maradjon, és anélkül maradjon, hogy a felelõsöket megnevezzék!

Én kérném a tisztelt Országgyûlést, hogy a bizottság tárgyalja meg ezt az ügyet, és - ahogy az oktatási bizottság is - intézkedési terv kidolgozására kérje fel a minisztériumot.

Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

(15.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap