Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselõ Asszony! A hír nem alaptalan, de nem is igaz. (Derültség a bal oldalon.)

A Mûvelõdési Minisztériumban valóban elõkészítés alatt áll ez a törvénytervezet, amely szól a múzeumok szakmai besorolásáról, köztük a csak az Országgyûlés által alapítható országos múzeumok besorolásáról is. Való igaz, hogy ez a felsorolást tartalmazó melléklet a törvény- elõkészítés egy korábbi fázisában két változatban létezett. Az egyik a jelenlegi országos besorolású múzeumokat teljes felsorolásban tartalmazta, a másik helytálló és megfontolandó szakmai érvek alapján jelentõsen szûkítette volna a körüket.

Képviselõ asszony információja nyilván ez utóbbi mellékleten alapul, amelybõl több más mellett a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum is hiányzott. Az azóta történt szakmai egyeztetések azonban egyértelmûen az elsõ változat mellett foglaltak állást. A kormány elé már ez a változat fog kerülni. Azóta újabb módosításról vagy módosítási kísérletrõl nincs a tárcának tudomása, tehát nem fogjuk törölni a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumot sem.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap