Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt nemcsak hogy támogatja Sepsey képviselõ úr javaslatát, hanem azt egy nagyon bátor elõterjesztésnek is tekinti, figyelemmel arra, hogy az MDF-kormány ideje alatt önmagában bankkonszolidációra elköltöttek - a Független Kisgazdapárt álláspontja szerint felelõtlenül - 345 milliárd forintot... (Derültség az MSZP padsoraiban.), az adóskonszolidációra pedig elköltöttek 40-45 milliárd forintot.

Sajnálatos, hogy a Horn-kormány idõszaka alatt ugyancsak felelõtlenül elköltött bankkonszolidációs, hitelkonszolidációs, adóskonszolidációs összegeket pontosan nem is ismerjük. (Hangok az MSZP padsoraiból.) Csak látjuk azt, hogy olyan bankok, amelyek korábban mint a leglikvidebb bankok kerültek említésre kormányzati oldalról ebben a Házban, több mint 60 milliárd forint segítséget kaptak összesen. Más bankok is hasonló nagyságrendben jutottak ilyen összegekhez, a Magyar Nemzeti Bank bécsi székhelyû bankja négy bankbotrányban hatalmas összegû, milliárdokra rúgó felelõtlen költekezésekbe, hitelnyújtásba fogott bele, amelyeket ugyancsak ki kell vizsgálni.

Legyen szabad rámutatni arra, hogy a Független Kisgazdapárt korábban már benyújtott egy olyan határozati javaslatot, amelyben feltárta az elkövetési módszert, hogy miként adnak olyan megbízást végrehajtásra (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.), amelyrõl eleve lehet tudni - befejezem a mondatot, elnök úr -, hogy azok nem vezetnek sikerre.

Ezért a Független Kisgazdapárt javasolja ennek tárgysorozatba- vételét (Az elnök ismételten megkocogtatja poharát.), már azért is, hogy részletesen kifejthesse álláspontját. Köszönöm a türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap