Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen Tisztelt Képviselõtársaim! Senki nem akarja elvitatni azt a tényt, hogy a privatizációt végrehajtó ÁV Rt. és ÁPV Rt. évenkénti beszámolási kötelezettséggel tartozott. De éppen Tardos Márton képviselõ úrtól tudhattuk meg, a gazdasági bizottság elnöke részérõl, hogy ezek a kérdések a bizottság jótékony félrevonultságában kerültek napirendre, ahol ugyan minden pártból egy-egy parlamenti képviselõ részt vehetett ezeknek a vitájában.

De figyelemmel arra, hogy az egész privatizációt illetõen nem volt nemzeti leltár - nem lehetett tudni, hogy milyen értékû az az összvagyon, amelyet privatizálnak; nem lehetett tudni, hogy mit akarnak elérni a privatizáció kapcsán; nem volt privatizációs stratégia; nem volt privatizációs taktika, tehát egyáltalán nem volt arra nézve sem semmiféle útmutatás, hogy a privatizáció kapcsán vajon munkahelyeket akarnak-e megtartani, vagy netántán több munkahelyet elérni -, nem volt arra vonatkozólag sem elképzelés, hogy a bevétel-e a fontos.

(17.20)

Nem lehet tudni, hogy az eredeti célt, az ipar, a mezõgazdaság modernizálását miért nem hajtották végre. Tehát végül is az évenkénti bontásban való tárgyalása ennek az anyagnak félrevezetõ lehet, ezért szükséges az egész privatizációnak egy egységként való áttekintése: ezt indítványozza a Független Kisgazdapárt (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret lejártát.), ennek a támogatására kérem a tisztelt Házat.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap