Homoki János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Képviselõtársaim! Amit Szabó Zoltán képviselõ úr, politikai államtitkár megenged magának ebben a parlamentben, ez a magyar parlament szégyene! (Derültség a bal oldalon.) Én a múlt hét szerdai napirend elõtti felszólalásomban arról beszéltem, hogy a Központi Bizottság 1989. szeptemberi valamelyik ülésén Horn Gyula egy kijelentést tett, amely arról szólt, hogy hogyan kell a pártvagyont átmenteni, hogy az elveszítse pártjellegét, de továbbra is a párt rendelkezésére álljon. Errõl beszéltem, kérem.

Ezt az állításomat Szabó József budapesti lakos igazolta... (Derültség a bal oldalon.), bizonyította, tudniillik õ volt az, aki a Központi Bizottság egyik kakukktojásától, aki felvette magnóra az egész ülést, megkapta a hangszalagot, és ezt legépelték, és bizony köztük volt Horn Gyula kijelentése is, tisztelt államtitkár úr! Úgyhogy nem én hazudok, hanem ön hazudik, ön csúsztat! Ez az egyik. (Dr. Szabó Zoltán feláll az államtitkári székbõl és képviselõi székében foglal helyet. - Közbeszólások balról: Elnök Asszony! Vonja meg a szót!) Elnézést kérek, engem megtámadtak, az elnök asszony köteles lehetõséget adni nekem a védekezésre.

Az 1991. évi LXXXIII. törvény 2. §-a kimondta, hogy a magyar állam tulajdonát képezik a Magyar Dolgozók Pártja és a Magyar Szocialista Munkáspárt dokumentumai, kivéve a tagnyilvántartásokat. Ezeket e jogszabály alapján 1992- ben átadták a Magyar Országos Levéltárnak. Négy év állt rendelkezésre, hogy az anyagot kozmetikázzák, az anyagból azt vegyenek ki, amit akarnak. Ha a tisztelt képviselõtársaim, tisztelt televíziónézõk, a Dunagate botrány után és egyéb, 1992-94. között eltûnt összes privatizációs irat után önökre bízom megítélni azt, hogy ebben az országban milyen demokrácia van (Az elnök kikapcsolja a felszólaló mikrofonját.), mi folyik itt, hogyan vezetik félre ezt a szerencsétlen országot.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap