Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Engedjék meg, hogy visszatérjek Sepsey Tamás napirend elõtti felszólalására... (Közbeszólások: Helyes! - Taps a kormánypártok padsoraiban.), amirõl ez a vita folyik.

Sepsey Tamás képviselõtársunk a képviselõi felelõsségrõl beszélt, s ennek kapcsán szemrehányást tett két szocialista párti képviselõnek azért, hogy lemondott mandátumáról az összeférhetetlenségi törvény miatt. El kell mondanom, tisztelt képviselõtársaim, hogy egyiküknek a televízióban én is szemrehányást tettem akkor, amikor elvállalta a gazdasági funkcióját képviselõként, és szemrehányást tettem, amikor lemondott errõl a funkcióról, mert én egyetértek az összeférhetetlenségi törvénnyel. De meg kell mondanom, képviselõtársaim, ha Sepsey Tamáson és a Magyar Demokrata Fórumon múlik, akkor egyiküknek sem kell lemondania a tisztségérõl, mert õk nem szavazták meg ezt a törvényt, mint ahogy az ellenzéki pártok nem szavazták meg ezt a törvényt. Õk tudták, hogy a szocialista frakcióban jó néhányan lesznek, akik ezt nem szavazzák meg, és tudták, az õ szavazatukon múlik, hogy meglesz-e ez a törvény, hiszen így is összesen három szavazaton múlott, hogy meglett.

Tudom, Sepsey Tamás azt mondja, hogy mert nem elég erõs ez a törvény. (Dr. Sepsey Tamás bólogat.) Nos, el szeretném mondani, hogy a rend, biztonság és gyarapodás jelszavát a Magyar Demokrata Fórum kormányon úgy értelmezte, hogy olyan rendet alakít ki, amikor oly módon nyújt biztonságot és gyarapodást saját országgyûlési képviselõinek, hogy tucatszámra juttatja õket felügyelõbizottsági pozícióhoz. (Derültség.)

Tisztelt Képviselõtársaim! A Magyar Demokrata Fórum százhatvanvalahány képviselõje nem került olyan dilemma elé, hogy lemondjon vagy ne mondjon le, mert õk nem voltak hajlandók elfogadni a szabaddemokraták által 1991-ben elõterjesztett összeférhetetlenségi törvényjavaslatot, noha három évük volt rá mint legnagyobb kormánypártnak, mert nem akarták, hogy saját képviselõik olyan dilemma elé kerüljenek, mint az a néhány szocialista képviselõ, akit ez a probléma érintett. Igen: rend, biztonság, gyarapodás, Sepsey Tamás, ezt jelentette önöknek kormányon ez a jelszó.

Köszönöm szépen, tisztelt képviselõtársaim. (Nagy taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap