Kis Gyula József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Nem kell megköszönnöm államtitkár úrnak az elõbbi hosszas fejtegetését, mert ha valaki véletlenül eddig netalántán értette volna, hogy mirõl vitatkozunk, ez után a felszólalás után bizonyára semmit nem fog megérteni belõle.

Tekintve, hogy a szolgálati idõ beszámításával kapcsolatban azt a tényt, hogy a szolgálati idõtõl és a befizetett járuléktól függ a nyugdíj, tehát eddig a szolgálati idõ növekedése azt jelentette, hogy a '88 óta elért jövedelem bizonyos faktorral, szorzóval beszámított, ezután nem fog beszámítani. Hogy ismét a mai Magyar Nemzetet idézzem (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Nem jó forrás!): ehelyett 5250 forintot kell havonta fizetni a gyesen levõnek. Hiába 11 500 forint a gyes összege, ezt a járulékösszeget ma a 17 500 forintos minimálbérre számolták ki, és ez minden évben - a gyes összegétõl függetlenül - növekedni fog a minimálbér arányában. Tehát ennek a kérdésnek az elkendõzésére az államtitkár úr a tintahal módszerét választotta: minél nagyobb ködöt, füstöt keltsünk, hogy végleg áttekinthetetlen legyen a rendszer. Az összes többi kérdésben ugyanilyen túlbonyolítást tapasztalunk.

Engedjék meg, miután az idõt nem jelzik (A képviselõi hozzászólások idejét mutató tábla órája nem mûködik.) - nem tudom, van-e még idõm. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Nincs.) Nincs. Jó, hát önök szerint nincs, ezek szerint nekem van. Engedjék meg, hogy egy limerickemet felidézzem ezzel kapcsolatban a tintahal természetérõl, miszerint: "Miszter-é a tintahal? Nem is úr, és nem is hal. Az embertan csak egy ilyet ismer, s õ sem miszter, csak miniszter." Elnézést. (Szórványos taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap