Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Néha valóban az az érzésem, mintha önök nem figyelnének a mi hozzászólásainkra, csak elõfeltételezéseik alapján nyilvánulnának meg. Hiszen olyanokat állítanak, amik tényszerûen és a jegyzõkönyv alapján bizonyíthatóan nem igazak.

Elõször is: az ellenzéket már megint egységes ellenzékként kezelte képviselõtársnõm, pedig nem egységes az ellenzék véleménye. Az ellenzéki pártok véleménye különbözõ egymástól, és a megszólalásuk módja is különbözik egymástól. Felhívom a figyelmét arra, hogy számtalan olyan hozzászólás volt, ami fontos kérdéseket vetett föl a törvénnyel kapcsolatban, fontos problémákat, többek közt például a nyilvántartási rendszer létrehozhatóságát, többek közt például az ország tájékoztathatóságát fél év alatt. Ez egy komoly gond, megoldásra javaslat nem érkezett, tisztelt képviselõtársam. (Ungár Klára kézfelemeléssel jelzi az elnöknek, hogy szót kér.)

A következõ kérdés: ha valaki azt a megoldást, amit most a kormány így, egyrészt ilyen gyorsan, másrészt ilyen formában nyújtott elénk, vitatja, az nem jelenti azt, hogy elvitatja elvben a tõkefedezeti biztosítás hasznát, a vegyes biztosítási rendszer hasznát. Mi több alkalommal elmondtuk - ezt sem hallották meg képviselõtársaink -, hogy nem vagyunk ellene elvben a tõkefedezeti biztosítás létrehozásának, ám vitatjuk azt a módot, ahogyan ez most történik. Kétségesnek tartjuk, hogy az lehet a jó megoldás, hogy egyfelõl létrehozunk tõkealapokat, másfelõl az államháztartásban hiányt állítunk elõ, hogy ez valóban olyan haszonnal jár-e, mint amit önök ettõl remélnek. Ezt a módot vitatjuk, tisztelt képviselõtársaim.

Vitatjuk az átmenet ütemezését, azt hogy ezt ilyen hirtelen és gyorsan lehet létrehozni, hogy ebben tájékozódni tud ország.

(11.40)

Azt gondolom (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.), nagyon fontos, nagyon lényeges kérdéseket vitatunk, és jó lenne, ha a kormánypárti képviselõk is abbahagynák azt a fajta általánosítást, amivel nehéz mit kezdeni, és jobban figyelnének az emberre. Hiszen számtalanszor csupán kérdést tettem fel, mégis olyan támadást kaptam, mintha állítottam volna valamit.

Köszönöm figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap