Sarkadiné Dr. Lukovics Éva Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SARKADINÉ DR. LUKOVICS ÉVA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Muszáj, hogy reagáljak erre. Kedves Kósa Lajos, az ön pártjának a nevét ki sem ejtettem a számon. Tehát ha a "polgári" jelzõ csakis és kizárólag a Fideszre érvényes, akkor ez valóban újabb vitát gerjeszthet.

Másrészt nem szeretnék olyan képben feltûnni, mint aki számára a szociálpolitika nem fontos. Igenis nagyon fontos, és mindazokra a kérdésekre, amelyeket ez a nyugdíjreform szociális szempontból felvet, nagyon oda kell figyeljünk, és megfelelõ helyen, megfelelõ hévvel képviselni is fogjuk ezeket a szempontokat. De semmi másról nem szólt a felszólalásom - és pontosan ezzel is kezdtem -, mint arról, hogy érdemes elválasztani azokat a dolgokat, amelyek elválasztandók, amelyekre az eddigi évek gyakorlata figyelmeztetett, hogy el kell választani, mert a régi nem mûködik.

Egyáltalán nem polgári jellegû volt viszont az a megszólalás, amelyet a Fidesz tisztelt képviselõje tett, mert ha a Fidesznek az a véleménye, hogy a nyugdíjrendszer és a szociálpolitika ugyanaz, akkor viszont megint csak szóba hoznám a "polgári" jelzõt.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap