Aszódi Ilona Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót. Mádi László egy gondolatára szeretnék reagálni. Õ azt mondta, hogy ebben a javaslatban az adminisztrációs költségek túlságosan magasra vannak tervezve. Ezzel a mondatával én egyetértek, és azért szeretnék erre reagálni, hogy ne szálljon el a levegõben talán kellõ figyelem nélkül.

Végig, amikor tanulmányoztam a második pillér javaslatát, az járt az eszemben, hogy tulajdonképpen ez a javaslat a pénztártulajdonosok érdekeit védi elsõsorban. Úgy érzem, hogy a megfogalmazások benne túlságosan lazák és túlságosan - hogy is mondjam - kevéssé konkrétak, és erre fogok is példát mondani, ami kifejezetten a költségekre vonatkozik. Azt mondja például a törvényjavaslat, hogy "a befizetett összegekbõl kizárólag a pénztár szervezésével összefüggõ kifizetéseket teljesíthet". Mire gondol ez a mondat konkrétan? Mennyi az a pénz, mennyit fizethet ki? Mit jelent az, hogy a pénztár szervezésével összefüggõ? Egy szó nem esik arról, hogy pontosan mire is gondol a törvényalkotó, mi fér ebbe bele és mi nem.

(Boros László helyét a jegyzõi székben Póda Jenõ foglalja el.)

Ezeken a helyeken nagyon sok pénz el tud úszni, nem beszélve arról, hogy a következõ passzus viszont azt mondja: ha ezt megsértik - bár nagyon nehéz megsérteni, mert nem lehet pontosan tudni, hogy mit is értenek alatta -, tehát ha mégis ezt megsértik, akkor büntethetõ maximum 1 millió forintig. Netán, ha adódik, hogy sok milliót elsikkasztanak, akkor 1 millió forintig meg lehet õket büntetni? (Gaál Gyula: Az már bûnügy, ne keverjük már össze! - Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap