Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Sok mindenben egyetértettem Aszódi Ilona Katalinnal. Remélem, nem Kósáné Kovács Magdára mondta, hogy felkészületlenül megy a választókörzetébe, mert szerintem a képviselõ asszony - mármint Kósáné - itt tényeket mondott el, olyan tényeket, amelyek megvilágítják azt, hogy bizonyos rendelkezéseket hogyan lehet értelmezni, ettõl függetlenül pedig hozzátett olyan dolgokat, hogy szerinte milyen szellemben kellene változtatni a törvényjavaslaton.

Szerintem a kormánypárti képviselõknek is megvan az a módjuk és lehetõségük - fõleg ha egy ilyen nagyon hosszú távra szóló törvény születik -, hogy a kormány beterjesztéséhez képest módosító indítványokat nyújtsanak be, akár szöveg szerint, akár úgy, hogy sugallnak valamit az államtitkár úrnak, aki láttam, hogy bõszen jegyzetelt az elõadás közben.

Ezzel kapcsolatban utalnék arra, amit Kósáné Kovács Magda implicite mondott az elején, vagyis tekintve, hogy ez a rendszer 2009-ben fog teljes mértékben kiteljesedni, a korrekció ebben elképzelhetõ. Egészen más egy olyan törvény, amit említett Aszódi Ilona Katalin - joggal persze -, hogy kivetnek egy rossz adószabályt, beszedik az adót, aztán kiderül, hogy talán nem teljesen jó elv alapján szedték be. Egészen más az, hogy 12 év múlva föl fog állni egy új nyugdíjrendszer, most meghozzuk a törvényeket, és ha korrekcióra szorul, akkor nem hiszem, akárki is lesz kormányon, hogy ezt megtagadná csak azért, mert egyszer már a törvény meghozatott.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap