Aszódi Ilona Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Egy kis bonyodalom támadt az idõmmel kapcsolatosan, és így én visszalépek a felszólalásomtól, és a maradék idõmet, amit egyébként úgy kaptam, a kétperces felszólalásokban fogom felhasználni.

Miután nem erre számítottam, így most Hegyi Gyula felszólalására szeretnék két percben reagálni - engedjék meg, hogy egy kicsit késve. Azt hiszem, hogy nem fogalmaztam félreérthetõen akkor, amikor arról beszéltem, hogy a koncepciót kellene kiérlelni, és nem arról beszéltem, hogy Kósáné Kovács Magdát én felkészületlennek tartom. Én arról beszéltem, hogy abban a helyzetben, amikor egy koncepció még képlékeny és várhatóan lényeges változások fognak benne bekövetkezni, akkor én azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy ebben a helyzetben még nem kell lakossági fórumokat szervezni. Ezzel szemben Kósáné Kovács Magda, ha jól értettem, azt állította, hogy lehetett volna már akkor is ezeket kivinni a lakosság körébe, és ebben a képviselõ asszonnyal nem értek egyet. Tehát én egyáltalán nem tettem megjegyzést az õ személyére vonatkozóan.

A másik dolog, amit még szeretnék mondani - azt hiszem, belefér az idõmbe - , az az, hogy az õstermelõitörvény-csomag nem adótörvény volt. Abban nagyon sok minden szabályozódott, és éppenséggel pontosan nem is az adóztatás volt az a lényeges pontja, ami miatt kitört a háború, hanem egy olyan dolog, ami alapján a jelenlegi õstermelõk nem készíthettek volna bort. Ezt szintén szükségesnek tartottam Hegyi Gyula képviselõtársam felszólalására megjegyezni és pontosítani. Tehát nem adózás váltotta ki a problémát, és minden esetben arról volt szó, hogy nem volt kellõen átgondolva a dolog, kellett volna még emészteni. Azt hiszem, hogy ezt a törvénycsomagot is sokkal hosszabb ideig kellene még végiggondolni.

Köszönöm szépen.

(13.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap