Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! G. B. Shaw - aki korszakának a Murphy-je volt tulajdonképpen, ezzel nem értékrendet akarok itt meghatározni, csupán azt, hogy õ is gyakran tett nagyon cinikus megállapításokat - egyik esszéjében azt mondta, hogy az iskolának és az oktatásnak csak egy célja van, hogy a gyerekek ne legyenek a közlekedés útjában napközben, és valamiképpen lekössék õket.

Ezt azért mondom, nem mintha valamennyire is egyetértenék G. B. Shaw ezen megállapításával, illetve inkább bonmot-jával, hanem azért, mert most a gyerekek bizony-bizony kikerülhetnek az utcára, ilyenkor növekszik meg a gyermekbalesetek száma, ilyenkor jönnek a különbözõ fulladásos esetek a különbözõ folyókban és strandokon. Ennek következtében vigyáznunk kell gyermekeinkre. Innen szeretném felszólítani az önkormányzatokat, az ebben tevékeny eszközökkel rendelkezõ intézményeket, például a médiákat is, hogy gondoljunk a gyermekeinkre a jövõ héten megkezdõdõ szünet alkalmával. Adjunk lehetõséget, mert a szülõk gyakran nem rendelkeznek anyagiakkal a táborozáshoz, a nyaraltatáshoz, ennek következtében sok-sok gond jelentkezik, sok-sok probléma adódik.

Úgy gondolom, nagyon jó, hogy erre a magyar Országgyûlés is felfigyel, és lehetõséget próbál teremteni. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap