Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Veres képviselõtársam hozzászólására készültem válaszolni, amikor a gombot megnyomtam, és konkrét számot idézni, hogy milyen számításokban vannak eltérések. Például olyanban, hogy az elmúlt években érvényesült összefüggéseket figyelembe véve a járulékbevételek várható növekedése 13-15 százalék közt alakulhat, ami 6-7 százalékkal alacsonyabb a számítási anyagban szereplõ 20,8 százaléknál - és ez csak 1998.

Persze lehet vitatkozni rajta, de ha egyszer az elmúlt évek tendenciája ilyen volt, akkor mitõl változna meg jövõre? Különösen azok után, hogy rendkívül sikeresen az egészségügyi hozzájárulást bevezették, aminek a befizetési hajlandósága, ha lehet, még alacsonyabb, mint a társadalombiztosítási járuléké, különös tekintettel arra, hogy semmi köze nincs a biztosítási jogviszonyhoz. Így lehet érdekeltséget teremteni, ugye, tisztelt képviselõtársaim? -

ez a jó út, amit aztán majd követni kell még jó néhány évig; és el lehet gondolkozni rajta, hogy vajon a többi alrendszerben keletkezõ hiányt mennyire fogja fedezni a tõkealapokban összegyûlõ összeg. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap