Varga József Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA JÓZSEF (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Az elmúlt hét szerdáján elmondtam a véleményemet a törvénnyel kapcsolatosan. Én azt hiszem, aki majd el tudja olvasni, láthatja, hogy nekem is nagyon sok fenntartásom volt.

Azonban annak érdekében, hogy tennünk kell, hajlandó vagyok én magam is nagyon sok módosító javaslatnak az elkészítésében részt venni, közremûködni, de ezt elvárom ellenzéki képviselõtársaimtól is. Akkor is elmondtam már, örömömet fejezem ki az iránt, hogy megváltoztatták a véleményüket, felülvizsgálták, felülbírálták korábbi hozzáállásukat, amikor egyszerûen nem voltak hajlandóak részt venni a vitában. Most azonban arra szeretném kérni õket, hogy egy kicsit alaposabban és megfontoltabban próbálják meg az érveiket összeszedni.

Pusztai Erzsébet képviselõ asszony szólt arról, hogy felelõtlenül és meggondolatlanul vezettük be például az egészségügyi hozzájárulást.

Képviselõ Asszony! Talán érdemes elgondolkodnunk azon, hogy ebben az országban nagyon sokan vannak már, akik munkajövedelem mellett jelentõs tõkejövedelembõl élnek; egy nagyon szerény mértékû munkajövedelemmel ugyanolyan ellátásra jogosultak a magasabb tõkejövedelemnél. Én úgy gondolom, nagyon el kellene gondolkodnunk azon, hogy ezek az emberek is járuljanak hozzá az egészségügyi ellátáshoz, hiszen õk is ugyanúgy veszik igénybe az egészségügyi ellátást, mint azok, akik a teljes összeget a munkajövedelmük után fizetik be - ez az egyik.

A másik pedig: talán akkor el tudjuk kerülni az olyan mondatokat, amelyeknél elsõsorban elhangzik az, hogy a kommunista rendszer által létrehozott rendszer a totális csõd szélére került; két mondattal késõbb pedig azt halljuk a hozzászólótól, hogy nem a rendszerrel van a hiba. Én úgy gondolom, hogy megfelelõ átgondolás után ezek az ellentmondások kiszûrhetõek lesznek.

Én azt hiszem, ez a törvénytervezet-csomag megérdemli, hogy felelõsen és átgondoltan nyilvánítsunk véleményt. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap