Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Azért elég érdekes felvetések hangzanak itt el! Az az érdekes felvetés, hogy az elmúlt négy évben azért nem csináltuk meg a nyugdíjreformot, mert elõbb stabilizálni kellett.

Tájékoztatom képviselõ urat, hogy nem stabilizálni kellett. Végig kellett menedzselni azt a gazdasági krízist, amit átéltünk a szocialista világrendszer összeomlása következtében, a keleti piacok összeomlása következtében, az egész állami tulajdonú gazdálkodás csõdjének következtében. Az is stabilizáció volt ám! Csak nem ilyen harsogós, hanem kínos, keserves. Végig kellett élni azt, hogy robbanásszerûen, egy-két év alatt több százezresre nõtt a munkanélküliség Magyarországon. Kik szidtak bennünket ezért, tisztelt képviselõtársaim? Visszemlékeznek az akkori szocialista párti megszólalásokra? Emlékeznek még a szociális érzéketlenségünkrõl szóló tirádákra - arról, hogy mi csináltuk a munkanélküliséget -, tisztelt képviselõtársaim? És akkor most azt mondják, stabilizálni kellett volna? A kettõ együtt valahogy nem igaz!

Döntsék már el egyszer, hogy akkor hazudtak vagy most beszélnek mellé! Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

(10.10)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap