Szász Domokos Tartalom Elõzõ Következõ

SZÁSZ DOMOKOS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Mint ahogy jeleztem, tudtam, hogy képviselõtársam szólni fog, és arra megpróbálok röviden reagálni. Elõször a kötelezõre: elismerem, hogy felvethet jogelméleti problémákat, de mint egyszerû, praktikus mérnökember számára, ugye képviselõtársam el tudja képzelni azt a helyzetet, hogy mindenkinek továbbra is a társadalombiztosításhoz kötelezõ befizetnie azt az összeget, és a társadalombiztosítás köti tovább a szerzõdéseket egy biztosítóval. A végeredmény ugyanaz, tehát kettõnk között nem érdemi a vita. Azt állítottam, hogy a befizetés ténye kötelezõ, és most a helyét is kötelezõvé tesszük, ami a lényegen nem változtat.

A másik a kifehéredés - hogy megjavulnának azok, akik a járulékbefizetés alól kibújnak. Természetesen nem a hitre bízom ezt az ügyet. Nagy tisztelettel vagyok minden hit irányában, de éppen ezért praktikus javaslatokat, olyan érdekeltségi rendszereket kell támadni, hogy ne hit kérdése legyen az, hogy akik most kikerülik a járulékot, továbbra is megtehessék. Mindazon technikákat kellene közösen keresnünk, amelyek ezt megakadályozzák. Nyilvánvalóan nem lehet az összes lehetséges ügyet megoldanunk, de hogy ne gondolkozzunk rajta, igazán nagy luxusnak tartanám.

Arra kérem tehát Kis Gyula képviselõtársamat is, hogy a hit helyett inkább a praktikus megoldások terén mûködjünk együtt. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap