Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaink! Úgy gondolom, hogy a NATO-csatlakozást illetõen a parlamenti pártok között teljes egyetértés van abban a tekintetben, hogy azt valamennyien üdvözöljük.

(15.40)

Ugyanakkor rá kell mutatni arra, hogy az Európai Unióba történõ felvételünknek a NATO-csatlakozás csak az elõszobájaként fogható fel, és a munka zöme még ezután következik. Ezért a Független Kisgazdapárt felszólítja a kormányzatot arra, hogy hagyjon fel a sikerpropagandájával, amelynek nincs semmi alapja, hanem kezdjen végre hozzá annak az integrációs stratégiának és taktikának a kidolgozásához, a parlamenti pártokkal való megvitatásához, amely nélkül az euró-atlanti integrációs elképzeléseink nem sikerülhetnek.

Elég ha arra utalok, hogy az Európai Unióba történõ felvételünkhöz például az inflációt legalább 3 százalék alá kell szorítani... (Zaj.) Ez így van, pontos adatokat közlök! Az Európai Unióban 3 százaléknál magasabb inflációs rátát nem fogadnak el. Magyarországon - a kormányzat közlése szerint - tavaly 24 százalék volt, az idén a 18 százalék elérését vették tervbe, és most függetlenül attól, hogy jövõre, tehát a választások évére a sikerpropagandájuknak megfelelõen próbálnak ennél kedvezõbb adatot is közölni, egyértelmû, hogy rendkívül távol vagyunk még attól a szinttõl (Az elnök a csengõt megkocogtatva jelzi az idõ leteltét.), amelyet az Európai Unió elvár a csatlakozni vágyó felektõl.

Kérem ezért, ebbe az irányba haladjunk (Az elnök ismét jelzi az idõ leteltét.) - befejezem, elnök úr, a mondatot -, ne a sikerpropaganda irányába. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap