Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Pokorni Zoltán képviselõ úr felvetésére a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja nevében reagálnék.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a nemzeti alaptantervvel kapcsolatos állásfoglalás minél szélesebb körben megjelenjen a társadalomban. Arról az adatról, hogy a pedagógusoknak körülbelül 60 százaléka támogatja a nemzeti alaptanterv ilyen mérvû bevezetését - idõpontra gondolok és magára az állásfoglalásra -, errõl a Független Kisgazdapártnak az a véleménye, hogy nagyon kiszolgáltatott helyzetben vannak Magyarországon a pedagógusok, nagyon nagy a munkanélküliség, az elnõiesedett szakmában nagyon nagy a munkanélküliség, és gyakorlatilag ezért kiszolgáltatottak az igazgatónak vagy mindazoknak, akik gyakorlatilag döntenek a pedagógusok elõmenetelében.

A Független Kisgazdapárt elve a nemzeti alaptantervvel kapcsolatban az, hogy a szükséges tanulmányokat a régi öregek, de talán még mi is kezdetben, akik a középkorosztályhoz tartozunk, megkaptuk, az "Isten, haza, család" ismeretére, szeretetére tanították általános iskolában, de még középiskolában is a gyermekeket, tehát egy alapvetõ tudást kaptak a magyar keresztény államismeretbõl, az "Isten, haza, család" ismeretébõl, szeretetébõl. Ma ez sajnos nem mindig található meg, mert túl hamar akarják a gyermekeket a mai - úgymond - "modern kor", idézõjelbe tett modern kor ismereteire megtanítani. Azok a régi idõs emberek még most is emlékeznek Petõfi, Arany, Ady bármelyik versére, és elmondják egy kiránduláson, egy templomi vagy bármilyen kulturális alkalmakkor. Bizony, ma a gyermekeinkbõl ez hiányzik, hisz csak egy sikerélményre, egy adott eseményre való verstanulásra, nem pedig az életre akarják õket nevelni az iskolában.

Ezért mi sikerpropagandának tartjuk a nemzeti alaptantervvel kapcsolatos mindenféle brosúra, kiadvány, röplap készítését, és nagyon szeretnénk és kérnénk a tisztelt kormányzatot, elsõsorban a kulturális kormányzatot, hogy alapvetõ, hosszú évtizedekre megalapozott nemzet, Isten és haza, család iránti szeretetre (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.), ismeretre tanítsák meg a jövõ nemzedékét.

Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap